Om

Åge Rokkjær, 2020
Åge Rokkjær, 2020

Om Åge Rokkjær

Jeg er født i 1942 i Vestervig. Mine forældre var handelsgartnere og flyttede til Randers, da jeg var tre år. Umiddelbart efter min studentereksamen overstod jeg min soldatertjeneste i Århus. I Herning fik jeg min lærereksamen og blev lærer i Brøndby. Efter tre ægteskaber er jeg i dag single og har to voksne drenge.

Om forfatteren

Jeg var i 10 år skolelærer på Brøndbyvester Skole. Herunder havde jeg en 11. klasse 1971-72. Det kom der bogen ”Nej til folkeskolen – ja til ansvar” ud af. Senere skrev jeg bogen ”Forældresamarbejde – en uvant praksis”, da jeg som lærer arbejdede på Kennedyskolen i Gladsaxe. Herefter underviste jeg i 30 år som seminarielektor i pædagogik på pædagoguddannelsen på Frederiksberg. I den forbindelse startede jeg i 1982 Semi-forlaget og har udgivet 42 bøger til brug i pædagog- og læreruddannelsen, hvor jeg var (med)forfatter til flere af dem
I 2007 forlod jeg arbejdsmarkedet for at koncentrere mit forfatterskab og kunstneriske virke. Det er foreløbig blevet til 8 bøger, der er udgivet på www.bod.dk og kan købes både som bog og e-bog. Det drejer sig om krimien ”Hemmeligheder” og den skønlitterære bog ”Tab og vind” samt 6 bøger med små finurlige fortællinger, kaldet ”Vendepunkter” med humoristiske illustrationer.

Om kunstneren ROKK

Jeg er top-uddannet formningslærer. Jeg har undervist i folkeskolen og på ”I-U”-akademiet i Brøndby. Jeg har udstillet på Brøndby rådhus, i Brøndby kunstforening, Køge Bugt kunstforening, Roskilde kunstforening og som månedens kunstner på Ro’s Torv samt Johanneskirken i Greve. Jeg har udstillet på torvet inde i SuperBrugsen Brøndbyvester og i Vallensbæk Kulturhus. Senest har jeg malet 3 x 6 m plankeværk ved kulturhuset Kernen i Brøndbyvester.
Jeg arbejder med forskellige materialer: Pitchers som er fotografik og oliemaling normalt i størrelser på 60×80 cm og 100×100 cm. I stentøj bliver det til lamper, krukker og figurer ofte kombineret med glasworks – samt de meget eftertragtede glasmalerier i Bulls Eye glas. ROKK er mit kunstnernavn.

Om pitchers

Pitchers minder om pictures. En pitch er en kort, koncentreret fortælling. En pitch er også en bane i cricket som en bold kastes hen over. En pitcher (mig) slår til bolden og giver den ny retning og fart.
Et muligt motiv kommer mig i møde – jeg fotograferer det. I et billed­program trækker jeg farvenuancer ud indtil jeg nærmer mig maleriet. Det giver lys i billedet og muliggør at jeg efter fremkaldelse kan male på det med oliemaling på en sådan måde at det integrerer sig med fotografikken. Mine pitchers (billeder) vises her på hjemmesiden inden jeg har malet på dem.